(untitled) (د سلام علمي مجله, 2025)
تحقیق حاضر، این مسئله را بررسی می‌کند و به دنبال پاسخ به این پرسش است که چالش‌ها و فرصت‌های مهاجرین افغانستان در کشورهاي غربی کدام اند و این مسئله چه پیامدهایی را براي این افراد به دنبال دارد. روش تحقیق در این مطالعه، روش نظریه زمینه‌ای بوده است. روش نمونه‌گیری، هدفمند بوده است که بر اساس آن، با 15 نفر از مهاجرین افغانستان ساکن کشورهاي غربی مصاحبه انجام‌شده است. یافته‌های تحقیق، بیانگر این است که مهاجرین افغانستان کشورهاي غربی، با چالش‌های مختلفی روبرو هستند. این چالش‌ها عبارت اند از: چالش‌های فرهنگی – اجتماعی (حس رها شده گی، عدم آشنایی با زبان، تفاوت‌های فرهنگی و نوستالژیايی وطن(، چالش‌های اقتصادي )پرداخت مالیات، هزینه‌های مهاجرت) چالش‌های سیاسی – امنیتی )گروه‌های ضدمهاجر در غرب، ناامنی مسیر و مشکل‌آفرینی در اروپا). آن‌ها هم‌زمان فرصت‌هایی را نیز در اختیار دارند که عبارتنداز :فرصت‌های فرهنگی – اجتماعی )ادغام اجتماعی، امکان پیشرفت و ارزشمندی تنوع قومی در غرب(، فرصت‌های اقتصادي )مزیت‌های رفاهی، شرایط مطلوب کار( و فرصت‌های سیاسی – امنیتی (حقوق انسانی برابر، امکان شهروندي). پیامدهاي این وضعیت براي مهاجرین افغانستان عبارت انداز تداوم ارتباط، تضعیف تعاملات درون قومی و حمایت مالی از خانواده. نتایج این تحقیق نشان می‌دهند باوجود رضایت مهاجرین افغانستان از زندگی در کشورهاي غربی، تجربۀ مشکلات و محدودیت‌ها و تعلّق هویتی به افغانستان و مرزبندی‌های هویتی مهاجرین افغانستان ساکن کشورهاي غربی را نمی‌توان تک لایه‌ای دانست؛ بلکه زندگی و زیست جمعی آنان در افغانستان و کشورهاي غربی، سبب شده است که هویت آنان، تلفیقی از جوامعی باشد که در آن زندگی کرده‌اند یا به آن تعلّق خاطر دارند.