جریمه تأخیر در اقساط بانکی (Salam International Academic Journal, 2020)
الحمد لله و کفی و الصلاة والسلام علی عباده الذین اصطفیو بعد:انسانیکه در اجتماع زندگی میکند معاملات و روابط جزء اساسی زندگی اش است، بناء از سوی دیگر انسان سودجو  و خودپسند است کوشش می‌کند منافع را برای خودش جلب کند، و همیشه در تلاش است به نحوی از انحا چه مشروع و یا غیر مشروع این اهداف را دنبال کند، از بدو جامعۀ بشری تا فی الحال این روند ادامه داشته است.  بناء شریعت اسلامی و قوانین در مورد رفاه بشر و تنظیم امورشان ارشادات و احکامی را دارد که آن را نظم ببخشد. از آن جمله یکی آن امور معاملات مالی است، چه در بعد فردی باشد یا اجتماعی، اسلام امر می‌کند برای فرد ضعیف و ناتوان با انواع گوناگون همکاری شود که آن معامله جایز اعطای قرض الحسنه است و از بعد دیگر معاملات را مشروع ساخته است تا به اساس آن سرمایه از رکود نجات یافته و برای دیگران کار مساعد شود. و در بعد اجتماعی هم امروز روند معاملات مالی اجتماعی گسترش یافته بر مبنی بانکها و یا دیگر موسسات. بر اساس همین ارشادات و پیشرفت های صورت گرفته برای بهبودی زندگی بشر باز هم انسان در صدد سودجویی و منفعت طلبی خودش است و از آنجاست که مسألۀ تأخیر دیون مطرح میشود که ما در لابلای این تحقیق به چگونگی بررسی آن تحت عنوان (جریمه در صورت تأخیر اقساط بانکی) مورد بررسی قرار میدهیم، برای تبیین مفهوم تحقیق هذا سعی نموده ایم تحت طرح پروژۀ ذیل موضوع متذکره را دنبال کنیم.
Keywords: اقساط بانکی; جریمه; ضمانت اجرایی; معاملات اسلامی; سود بانکی