شناخت کلی جرایم کمپیوتری و انترنتی (جرایم مدرن) (Salam International Academic Journal, 2014)
این مقاله دربارهٔ «جرایم رایانه‌ای و اینترنتی» نوشته شده است. این مطالعه با روش توصیفی و تحلیلی خود تلاش کرده است تا جرایم مدرن از طریق رایانه و اینترنت را که در اکثر کشورهای جهان رخ داده و روز به روز در حال افزایش است، شناسایی کند.    هرچند رایانه و اینترنت ابزارهایی هستند که به طور چشمگیری دنیای ما را تغییر داده و امکانات و اطلاعات زیادی را در اختیار بشر قرار داده‌اند، اما با توسعهٔ فناوری رایانه و اینترنت، جرایم نیز در سطح بین‌المللی ظهور کرده و به عنوان جرایم رایانه‌ای یا اینترنتی شناخته شده‌اند. جرایم رایانه‌ای، اعمال غیرقانونی‌ای هستند که توسط شخصی با استفاده از رایانه انجام می‌شوند. جرایم اینترنتی، اعمال غیرقانونی‌ای هستند که توسط شخصی با استفاده از اینترنت انجام می‌شوند.    امروزه در اکثر کشورهای جهان، این جرایم بسیار بحرانی تلقی می‌شوند و کشورها تلاش می‌کنند قوانین و مقرراتی را وضع کنند و راه‌هایی برای پیشگیری از این جرایم بیابند. متأسفانه، در افغانستان عزیز ما، هنوز توجه کافی برای مقابله با این مسئلهٔ حیاتی صورت نگرفته است.
Keywords: جرایم کمپیوتری; انترنت; سرقت; کلاهبرداری; سایبر