(untitled) (Salam International Academic Journal, 2025)
هدف: از این تحقیق بررسی سلامت روانی مهاجران بازگشتکننده، از خارج کشور است. روش تحقیق: جامعه آماری تحقیق حاضر را بازگشتهگان از خارج کشور، که در سال ۱۴۰۳ه ش به ولایت جوزجان بازگشتهاند، تشکیل میدهد. در کل، ۳۰۰ نفر بهطور نمونه با استفاده از روش تصادفی قابل دسترس انتخاب و پرسشنامه متمرکز بر سلامت روانی، توزیع و بعد از تکمیل، جمع آوی گردیده است. با بکارگیری روش توصیفی و علی- مقایسوی با برنامه spss26 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج: نشان داد که سلامت روانی عودت کنندگان در مجموع، از حد مطلوب پایین می باشد. درین میان، سلامت مردان نسبت به زنان عودت کننده، در سطح پایین تر بوده است. همچنان سلامت روانی در طبقات سنی تفاوت معناداری داشت. نتیجه گیری: در نتیجه سختیهای عالم مهاجرت بعد از عودت نیز محسوس بوده و سازگاری دوباره با کشور مبدأ، تا مدتی، دشواری های خود را خواهد داشت.